Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk İmam Hatip Ortaokulu

Kandemir Mah.İstasyon Cad.No 78 Şarkışla / SİVAS
Vizyon
Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, mesleğinde önder, saygılı ve sorumlu bireyleri yetiştiren bir kurum olmayı başarmaktır.
Misyon
Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, evrensel ilkeleri gözeten, yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir.
Saatler
Pazartesi, Salı, Perşembe günleri: 08.30-15.00 Çarşamba günü: 08.30 - 15.50 Cuma günü :08.20-15.00
Doğalgaz Kalorifer Sistemi
İngilizce-Arapça
Sivas ve Kayseri´den saat başı çalışan otobüslerle ilçemize ulaşılabilir.
Servis Bilgisi
Okulumuz taşıma kapsamında olduğundan civar köylerden okulumuza öğrenci servisleri çalışmaktadır.
Yerleşim Yeri
Şarkışla ilçesi Sivas´ın nüfus bakımından en kalabalık ilçesidir. Aynı zamanda ilimizin en gelişmiş ilçesidir. İlçemiz merkezinde yaklaşık 22000 nüfus bulunmaktadır.
Okulumuz ilçe merkezinde olup Sivas´a 83 km, Kayseri´ye 120 km uzaklıktadır.
Okulumuzda herhangi bir kontenjan problemi bulunmamaktadır.
Sportif Etkinlikler
İlçe geneli turnuvalara aktif katılım sağlanmaktadır. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı´nda futbol takımımız ilçe ikincisi olmuştur.
Okulumuzda 3 yıldır TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları
Okulumuzun Yürüttüğü Projeler: 1- Evim Okula Yakın ve Değişen Anne Baba Rolleri Projesi, 2- Okuyorum ve Resimliyorum Projesi, 3-Çek kopart akademik başarıyı artırmak için 3 yıldır proje uygulanmaktadır. 3- Kardeş Okul Projesi, 4- Geçmişten günümüze Çocuk Oyunları Projesi 5- Okul Tanıtım Faaliyetleri, 6- Okuyan Yediler Projesi, 7- Okul Kondisyon Çalışmaları Projesi; Katılım Sağladığımız Diğer Projeler: 1- Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Projesi, 2- Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projeleri, 3- Sıfır Atık Projesi, 4- Spor Sivas Projesi, 5- Okuma Yazma Seferberliği, 6- TÜBİTAK Bilim Fuarları. Ayrıntılar için "Dosya ve Dokümanlar" bölümünden faaliyet dosyamızı inceleyebilirsiniz.